Autohelm ST50 plus instrument diepte transducer voor staal

Raymarine ST50 diepte instrumentVraag Ik heb op mijn bootje instrumenten van autohelm ST 50 plus (tridata, diepte en snelheid). De diepte transducer moest vervangen worden en heb de ST 60 (p17) transducer in het vlak gemonteerd daar de ST 50 plus niet meer leverbaar was. Nu zijn mijn vragen als volgt: Mijn bootje is van staal kan ik de Raymarine P17 dieptegever gebruiken?

Raymarine Diepte ransducer retractible voor ST60 plus E26030Antwoord Deze Raymarine P17 dieptegever is geschikt voor staal. Klik hier voor een overzicht van de transducers.

Je kan het beste eerst de kabel maken met de ST50 stekker en testen door de nieuwe ST60 gever even over boord te hangen. (wel aansluiten op het ST50 instrument en de gever in het water) Dan weet je direct of je de juiste gever hebt, en of je instrument werkt. 

Vraag:
Bestaande wartel stekker afknippen van de dieptegeverDe aansluiting is niet passend en lees ik dat de kabel exact even lang moet blijven. Begrijp ik dan goed dat ik van de nieuwe kabel exact datgene moet afknippen wat ik van de oude gebruik (ronde stekker + stukje kabel)?

Antwoord:
Ja, probeer er weer net zo veel kabel aan te zetten als er vanaf komt, het gaat niet om millimeters meer om centimeters. Netjes solderen en afsluiten met krimpkous. De kleuren van de kabels zijn in de afgelopen jaren een paar keer veranderd, klik hier voor een tabel met de nieuwe en oude kleuren.