Bestaande masttopunit van (oude) Raymarine ST60 wind vervangen

Raymarine ST60 wind masttopunit vervangen met ST60 windmeterDe masttopunit van het (oude) Raymarine ST60 wind instrument is niet meer te verkrijgen.

Alleen een reparatieset is nog leverbaar. De reparatieset van de masttopunit van Raymarine ST60 wind heeft prijs en bestelnummer: E28081


Unboxing Raymarine ST40 ST60 ST60 Plus Wind reparatiekit (oude versie) E28081

Masttop unit Raymarine wind vervangen

De enige mogelijkheid om de windgever van de ST60 wind te vervangen is met de nieuwe ST60+ windgever. De vervangende masttopunit is die van de Raymarine ST60+ windset. Deze is er in 2 lengtes een korte en een lange versie. Je hoeft dus geen nieuw Raymarine Windinstrument te gaan kopen.

Gewone standaard masttop unit, bestelnummer: R28170.

Wil je weten wat er in de doos zit, klik op het onderstaande YouTube filmpje.


Raymarine ST60+ Wind Standaard masttopunit zonder kabel R28170

Extra lange masttop unit, bestelnummer: R28171 Deze wordt gebruikt als er veel wervelingen zijn bij de mast of zeil. Je ziet ze niet vaak, maar vervang wel de juiste lengte.

Let hier wel even op!
Raymarine ST60+ Masttopunit lange versie zonder kabel 2004 en laterDe ST60+ windgever heeft een rubber ring in de grote wartel (waarmee je hem vast draait op de mastvoet). Op de mastvoet van de (oude) ST60 zit vaak ook een rubber ring.

Om de nieuwe Raymarine masttopunit (MTU) op de oude Raymarine ST60 mastvoet te laten werken moet er maar 1! rubber ring worden gebruikt.

Let hier ook zeker even op! Deze gever kan niet met een ST50 instrument worden gebruikt. Lees dit stukje even hoe en wat:
Autohelm ST50 Wind transducer vervangen

Mastkabel ST60 Windgever

Alleen de mastkabel van de windgever kabel kapot, die is ook te vervangen. Je moet dan wel het blok dat op de mast zit ook vervangen (niet gaan solderen, alleen als het moet)

Klik hier voor de Raymarine ST60 Windgever kabel.

%d bloggers like this: