Factory reset van een Raymarine kaartplotter

Raymarine e-Series factory reset e7 e7D e95 e97 e12 e127 e165Factory Reset procedure voor de raymarine multifunctionele apparaten. Hieronder een lijst van kaartplotters die kunnen worden gereset met deze procedure:

 • Raymarine c95
 • Raymarine c97
 • Raymarine c125
 • Raymarine c127
 • Raymarine e7 bestelnummer en prijs: E62354
 • Raymarine e7D
 • Raymarine e95 97
 • Raymarine e125 e127
 • Raymarine e165 E70025
 • Raymarine e165 Europa cartografie E70025EU

Als u problemen ondervindt met uw c95, c97, c125, c127, e7, e7D, e95, e97, e125, e127, e165 multifunctionele display (MFD), dan kan het uitvoeren van een Factory Reset het scherm weer werkend krijgen. Overigens is het ook noodzakelijk om een Factory Reset uit te voeren na update een MFD’s software.

BELANGRIJK: Maak een Back-up van de waypoints, routes en tracks naar een CF-geheugenkaart voordat de Factory Reset wordt uitgevoerd. Alle gegevens worden namelijk overschreven, ook de instellingen.

Raymarine factory reset menu e_serie en-c-serieWanneer een Factory Reset wordt uitgevoerd, zal deze actie ervoor zorgen dat alle gegevens zoals de waypoints, routes, tracks worden gewist uit het geheugen van de MFD’s. Daarnaast worden alle configuratie-instellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dus is het raadzaam dat alle waypoints, routes en tracks worden opgeslagen/gearchiveerd op een microSD-geheugenkaart. (dit kan je overigens best eens vaker doen)

Het ook aan te raden om alle configuratie-instellingen die zijn gewijzigd, van de Factory Reset te noteren. Na de Factory reset, kunnen de waypoints, routes en tracks worden teruggezet vanaf de CF geheugenkaart.

Factory Reset Procedure Raymarine e en c serie

 1. Zet het multifunctionele apparaat uit met behulp van de MFD aan-uit-knop.
 2. Nadat de MFD is uitgeschakeld, houdt u de BACK-knop in terwijl u de MFD aan zet. Houdt de BACK-knop ingedrukt tot het Raymarine intialisatie menu wordt weergegeven. Laat nu de knop BACK los.
 3. Druk op de WPT-knop om de MFA te resetten om “FLOB” en bluetooth te resetten. De MFD zal melden “Wissen van 4 Kibyte @ … xx% te voltooien”.
 4. Na ongeveer 30 seconden zal de MFD melden “FLOB wissen voltooid”. Dit geeft aan dat de fabriek reset is voltooid. Een paar seconden daarna, zal de MFD automatisch opnieuw opstarten.

Nadat het scherm de initialisatie heeft voltooid, verschijnt dit dialoogvenster: “WAARSCHUWING – BEPERKING VAN GEBRUIK”. In de rechteronderhoek van dit dialoogvenster staat informatie van de huidige geïnstalleerde software versie. Controleer of de software versie de nieuwste beschikbaar versie is voor uw beeldscherm. Mocht dat niet zo zijn, dan kan je overwegen om de laatste versie bij Ramarine te downloaden en de Raymarine MFD te upgraden.