Nieuwe camera en nieuwe fishfinders

FLIR Thermische camera op displayFLIR Systems heeft aangekondigd drie nieuwe sonars en twee nieuwe thermische camera’s uit te brengen. Met als doel het water veiliger en plezieriger te maken. Met de toonaangevende warmtebeeldtechnologie van FLIR, de nieuwe gestabiliseerde thermische M400-multisensorcamera en de handheld thermische Ocean Scout™-camera kunnen watersporters meer andere boten dan ooit zien, aanvaringen voorkomen en veilig op het water zijn door helder zicht, ook in het donker en bij slecht weer. Met een geheel nieuw ontwerp om vissers ongeëvenaarde mogelijkheden te bieden om hun vis te vinden, herdefiniëren de nieuwe CP570 Professional CHIRP-sonar, de CP470 CHIRP-sonar en de CP370 digitale sonar het begrip diepzeesonar met storingsvrije beelden van aasvissen en de roofvissen daaromheen in diep water.

Thermische camera’s van FLIR

FLIR M400 thermische camera nieuwDe nieuwste aanwinst in de bekroonde lijn thermische camera’s uit de M-serie van FLIR, de multisensor M400, is een veelzijdig, hoogwaardig maritiem pan-/tilt-camerasysteem dat watersporters de meest toonaangevende en beste prestaties biedt om andere vaartuigen, personen in het water en navigatierisico’s helder te zien, zowel overdag als ‘s nachts. Kenmerken van de M400:

 • Een 640×480 warmtebeeldcamera met hoge resolutie, gecombineerd met een unieke 3x continue optische zoomlens
 • High definition kleurencamera van Sony met 30x optische zoom voor meer bescherming
 • Een geïntegreerd fel ledlampje om doelen dichtbij te identificeren
 • Actieve gyrostabilisatie voor stilstaand beeld bij ruwe zee
 • Intuïtieve joystick-bediening en verbeterde gebruikersinterface
 • Radar-tracering en optionele video-tracering (model M400XR)

ocean scout 240x180 handheld thermische camera zijkant flir raymarine 432-0008-2200SDe Ocean Scout is een robuuste, compacte, handheld thermische nachtzichtcamera waarmee gebruikers andere vaartuigen, oriëntatiepunten, boeien en drijfhout in totale duisternis kunnen zien, waardoor de tijd op het water veiliger  wordt. Kenmerken Ocean Scout:

 • Twee modellen beschikbaar – resolutie 240×180 en 320×240. het 320-model heeft ook een live video-uitgang en extra functionaliteit
 • Een nieuw LCD-display met hoge resolutie
 • Het vermogen menselijke doelen te detecteren tot op 550 meter afstand

Beide versies van de Ocean Scout zullen in februari 2015 bij dealers en wederverkopers van maritieme elektronica beschikbaar zijn.

FLIR Ocean Scout 240
Productnummer: 432-0008-22-00S
FLIR Ocean Scout 320

FLIR Ocean Scout 320

Productnummer: 432-0009-22-00S
FLIR Ocean Scout 640

FLIR Ocean Scout 640

Productnummer: 432-0019-22-00S
FLIR Ocean scout TK

FLIR Ocean scout TK

Productnummer: 432-0012-22-00S

Nieuwe sonar modules

CP570 professionele CHIR-sonar

CP570 fishfinder sonar module RaymarineDe nieuwe CP570 professionele CHIRP-sonar, ontworpen voor serieuze diepzeevissers, brengt de nieuwste diepzee-sonarcapaciteit naar de multifunctionele schermen van Raymarine. De CP570 bevat de nieuwste generatie intelligente CHIRP-signaalverwerking van Raymarine, waarmee de CP570 door dichte scholen aasvissen heen ziet, thermoclines kan identificeren en tegelijkertijd de gewenste vangst met uitzonderlijke helderheid in het vizier neemt. Kenmerken van de toonaangevende CP570-sonar:

 • Intelligente automatische gevoeligheidsbediening waarmee de visser de gevoeligheid van de sonar kan instellen terwijl intelligente ruisfiltering automatisch het geluid van de waterkolom vermindert en de objectonderscheiding verbetert
 • De exclusieve digitale oppervlaktefiltering van Raymarine brengt visdoelen door de hele waterkolom heen in beeld
 • De twee volledig onafhankelijke sonarkanalen bieden een snellere doelidentificatie en tot 4kW aan gecombineerd uitgangsvermogen

CP470 CHIRP-sonar

CP470 fishfinder professioneel RaymarineMet de nieuweste ontwikkeling op het gebied van signaalverwerking van de CP570 komt hoogwaardige diepzee-CHIRP-sonar met de CP470 CHIRP-sonar binnen het bereik van elke visser.  De CP470 ondersteunt twee CHIRP-kanalen en tot 2kW totaal uitgangsvermogen.  Kenmerken van de CP470-sonar, de ideale CHIRP-sonar voor recreationele diepzeevissers:

 • Intelligente interne filtering voor heldere beelden met weinig ruis
 • De breedspectrum CHIRP-technologie van Raymarine en grotere gevoeligheid
 • Weergave in hoge resolutie van visdoelen en betrouwbare zeebodemtracering

Digitale CP370-sonar

CP370 fishfinder sonar module RaymarineDe CP370 biedt een uitzonderlijke helderheid, scherpere visdoelen en automatische werking dankzij de digitale ClearPulse-sonarverwerking van Raymarine van de nieuwste generatie, waarmee vissers langer kunnen vissen omdat ze minder tijd nodig hebben voor het instellen van de sonar. Kenmerken CP370-sonar:

 • Tot 1.000 Watt vermogen
 • Werkfrequentie van 200 kHz voor gebruik aan de kust en tot 50 kHz voor zeevissen
 • Eenvoudige bediening door de interne geautomatiseerde signaalverwerking