Melding: The following devices are blocking orchestration, SPx30 s/n 0123456

De melding: The following devices are blocking orchestration, SPx30 s/n 0123456 heeft te maken met het Raymarine SeaTalk Next Generation netwerk.

Raymarine e7 multifunction display zonder kaart E62354Deze melding komt op de plotter, bijvoorbeeld de in het SeatalkNG netwerk opgenomen Raymarine e7 MFD.

De melding geeft aan dat er wel communicatie is tussen de plotter en de SPX, maar dat de SPX de gegevens vanuit het (oude) SeaTalknetwerk blokkerd.

Raymarine Inline converter E22158

De oorzaak zal vermoedelijk zijn dat de Raymarine SPX stuurautomaat direct op het Raymarine SeaTalk en SeaTalkNG netwerk is aangesloten: zonder een inline converter.

Inline converter SeaTalk 1 naar SeaTalk NG Next Generation E22158Deze is echt noodzakelijk als je de SeaTalk gegevens van de Raymarine SeaTalk instrumenten op de plotter (SeaTalkNG netwerk) wil zien.

Je hebt deze nodig: Raymarine Inline converter SeaTalk 1 naar SeaTalk NG E22158

Hoe sluit je de Raymarine plotter aan

Als je handig genoeg bent om de plotter zelf te plaatsen (goed kijken en 2x meten) dan kan je het SeaTalk netwerk zelf ook aansluiten.

Raymarine netwerk met SeaTalk en SeatalkNG via converter goedLees hier hoe je een raymarine plotter aansluit op het netwerk.
Kan het niet vaak genoeg zeggen, zorg er voor dat de blauwe dopjes (netwerk terminators) netjes in de draaiwartels zitten.

 

%d bloggers like this: