Ocean Scout thermische camera van FLIR NIEUW

FLIR ocean scout handheld thermische cameraFLIR maakt robuste cameras in verschillende formaten. De nieuwe lijn is de Ocean Scout Marine. Net zoals zijn voorgangers is het is een Thermal Handheld Camera. Handzaam en compacte camera met night vision. Als je ooit op een botenbeurs in de gelegenheid komt om deze camera (in het donker) te kunnen proberen zal het je opvallen dat het heel een behoorlijke resolutie heeft, maar als je naar warmte bronnen kijk zal je het haast niet kunnen geloven. Zelfs als je net je hand van de tafel haalt kan je met deze camera jouw warmte-hand-afdruk nog zien. Maar voor de veiligheid aan boord is het belangrijkste dat je snel een persoon die van boord is gevallen en in het water ligt kan vinden. Afhankelijk van de uitvoering kan je een persoon tussen de 120 en 1100 meter herkennen. En als het ruig weer is heb je nu wel een kans om snel iemand terug te vinden in het water.

Natuurlijk is de Ocean Scout helemaal waterdicht. Omdat het thermische beeld met restlicht versterking wordt gecombineerd kun je ineens een heleboel meer zien. Je kan heel goed zien wat andere schepen doen, makkelijk oriëntatiepunten, boeien en drijvend puin in totale duisternis zien. Deze thermische camera is ideaal voor alle zee- of outdoor activiteiten. FLIR is marktleider met zijn thermische sensortechnologie en zou eigenlijk op elk schip aan boord moeten zijn voor die ene keer…

Voorbeeld van het beeld van een Ocean Scout

De prijs van de nieuwe FLIR Ocean Scout TX thermische handheld camera’s zal je meevallen. Het is het instapmodel met de minste mogelijkheden met de mooiste prijs.

FLIR FLIR Ocean Scout TX
FLIR Ocean Scout 240 FLIR Ocean scout TK

Resolutie van de Ocean Scout thermische camera

De resolutie van de oceaqn scout camera’s is afhankelijk van de camra.

FLIR Ocean Scout 240 240×180
FLIR Ocean Scout 320 320×256
FLIR Ocean Scout 640 640×512
FLIR Ocean scout TK 160×120 (LCD is 640 x 480)

Eigenschappen van de Ocean Scout camera

De beeldhoek is afhankelijk van de uitvoering en de resolutie. De kijkhoek varieerd  tussen 17 en 24 graden (gezichtsveld) hoe verder je kan kijken hoe breder de kijkhoek wordt. Met de druktoetsen op de bovenkant kan je verschillende functie kiezen zoals Freeze Frame, helderheid (aan/uit). De thermische camera is autofocus dat geeft altijd het scherpste beeld zonder ergens aan te moeten draaien. Het kijkergedeelte heeft de mogelijkheid om met +2 dioptrie de scherpte aan te passen net zoals bij een gewone verrekijker.

De interne Li-ion batterij is niet te verwisselen (tenzij voor reparatie natuurlijk) de batterij wordt geladen met de meegeleverde USB-kabel. Als de accu geladen is dan kan de camera meer dan 5 uren achter elkaar worden gebruikt. Als de camera een poosje niet wordt gebruik schakelt hij zelf uit om de batterij te sparen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.