Raymarine a-Series nieuwe stijl

Raymarine a-serie kaarplotter a65 a67 Geen draaiknoppen, geen knoppen, geen ” hybride touch”. Alleen pure touchscreen bediening op de aangekondigd Raymarine a- Series multifunctionele displays. Met de volledige touchscreen is er meer ruimte beschikbaar om te laten zien. Je krijgt maximum scherm voor een minimum aan ruimte bij de installatie. Deze nieuwe MFD (Multi Functionele Display) maakt gebruik van een oppervlak van slechts 6,5 x 5,7 inch met een “Super Bright LED ” 5,7 – inch ( diagonaal) 640 x 480 pixel scherm. Vergeleken met de vorige A-Series (8,9 x 6,3 inch en een stuk dikker) is dat een hele stap voorwaarts. Maar de kleine a- serie is helemaal niet klein in termen van prestaties of connectiviteit.

Nieuwe Raymarine a -serie, geheel touch screen en met alles te verbinden

Raymarine a-serie en i70 Multifunctioneel display E22172Behalve voor de grootte, is de nieuwe “a” een groot verschil met “A”, omdat de nieuwe a-serie displays kunnen netwerken met andere displays. Maximaal met maximaal zes andere c- of e-serie multifunctionele apparaten via SeaTalkHS (Ethernet) en SeaTalkNG (NMEA 2000). Met ongeveer elke sensor die er is ondersteunen. Dus de kleine “a” displays kunnen digitale radars Ray’s, CHIRP fishfinder transducers, en Sirius Satellite weer. Hoewel ze niet maar een analoge camera-ingang hebben bieden ze wel “video over IP ‘, dat is een functie die zelfs hun grotere broers en zussen (nog) niet hebben.

De a-serie kan ook omgaan met de complexiteit van Navionics Platinum + grafieken – zoals foto kaarten en 3-D – als je ze wilt gebruiken. Ons is verteld dat de processor, grafische co-processor en de software het zelfde is als op C-serie en E-serie zodat ze extreem snel. zijn. Vermoedelijk zal de a-serie de “entry level” zijn en wat leuk is dat iemand kan beginnen met een van deze MFA’s en radar, fishfinder later toevoegen. Of als iemand al uitgerust is met bijvoorbeeld een e-125 en e-7 dan kan deze a-serie toevoegen voor een doe-niets-scherm aan boord te hebben in plaats van een raymarine i70.

Kaartplotter a-serie netwerk met e-Series MFD

Nieuwe Raymarine a -serie, wifi bluetooth

Wat (nu nog) ontbreekt in de a-serie is de WiFi-verbinding en controle apps die zo veel aandacht hebben gekregen voor de C- en E-Series. Maar ze hebben wel Bluetooth ingebouwd, wat betekent dat een RCU-3 afstandsbediening kan worden aangesloten. Hiermee kan op de Raymarine a65 of de Raymarine a67 de muziekbestanden  van een Bluetooth muziekspeler. Een leuke extra is dat Raymarine een samenwerkingsverband met Fusion heeft opgebouwd. Je hebt met de a-serie volledige controle over de Fusion 700-serie audio instrumenten. Het is vreemd dat er niet veel over bekend is , maar het is zeker het eerste voorbeeld van FusionLink aangesloten op een MFA. Het gaat veel verder dan eenvoudige Bluetooth verbinding. De bediening op het scherm geeft toegang tot alle knoppen en inhoud via de Fusion 700 Ethernet-verbinding. Een goede gok is dat het ook spoedig zal komen om de C- en E-serie ook. (Maar, geen zorgen, ik denk dat het zal ook verschijnen elders.)

Raymarine a-Series FusionLink aansluiten

 

Nieuwe Raymarine a -serie, brandstof verbruik

Een andere geavanceerde functie van de a- serie is een brandstof management systeem. Het zal zelfs overlay-range-ringen op de navigatiekaart leggen. Hiermee kan je live zien hoe ver je kunt varen met het huidige brandstofverbruik. Dit doe ons denken aan een softwareproduct met de naam “Fuel management 3” dat Raymarine ontwikkeld met Yanmar dat nooit op de markt is gekomen . Deze functie is ook te vinden op de C- en E – serie met de nieuwste update.

Raymarine a-Series fuel manager op de kaartplotter

Nieuwe Raymarine a -serie, bediening en radar

Een ander aspect van de a-serie is het instellen en bedienen van het range in / out, gain, regen, en de zee rommel op het radarscherm. en soortgelijke voor sonar). Het zal interessant zijn om te zien hoe goed ze werken op dit kleine scherm. Immers, de nieuwste MFA’s van Furuno, Simrad en Raymarine (tot nu toe) zijn allemaal voorzien van touch screens gecombineerd met ten minste een knop om vaart te zetten achter bepaalde handelingen. Bediening is vaak met knop, draaiknop of joystick die zij hier niet op te vinden. Raymarine is op de goede weg met deze nieuwe 5,7-inch met alleen ouch-sreen bediening. Touch-screen

Raymarine a-Series radarbeeld touch screen

Nieuwe Raymarine a -serie, is leverbaar

De nieuwe a-serie zal beschikbaar zijn voor de consument eind oktober 2012. Officiële retail prijzen worden uitgebracht in september 2012. Naast het formaat van de introductie a65 of en de a67 zullen grotere schermen worden gemaakt.