Raymarine Dragonfly FAQ

Raymarine Dragonfly fishfinder uitleg faq E70085De Raymarine Dragonfly is een echte fishfinder. Hij is speciaal ontwikkeld voor sportvisser en kleinere boten, die geen gebruik hoeven te maken van andere apparatuur, ofwel de Dragonfly fishfinder heeft geen mogelijkheid om via SeaTalk of NMEA te communiceren met andere apparaten. Wil je dat wel, dan kan je op dit moment (2013) beter kiezen voor een Raymarine a-serie a78 met fishfinder module.
Lees hier meer over de nieuwe Raymarine a-serie fishfinder, kaartplotter, radar.

Er zijn verschillende pakketten van de Dragonfly fishfinder te krijgen. Zo zijn er losse fishfinders te krijgen, en fishfinders met een Navionics SmallGold navigatiekaart die je zelf moet downloaden. De Navionics Gold Europese download regio kaart is geen volledige Goldcard, maar een kaart waarmee je een gedeelte (met alle details) van de omgeving waar je gaat varen kan downloaden. Dus niet de gehele kustlijn en binnenwateren die op een volledige Goldcard te zien is. Deze kaart wordt daarom de Small Goldcard genoemd.

2020-11-10:
Alleen de Dragonfly 5Pro en de Dragonfly 7Pro zijn nog leverbaar en een aantal transducers (met verloopkabel) en accesoires:

DRAGONFLY 5  
E70293 Dragonfly 5Pro fishfinder 5″ display met CHIRP Downvision en Sonar, Wi-Fi en GPS cartografie eenheid, incl CPT-DVS transducer
E70293-EU Dragonfly 5Pro fishfinder 5″ display met CHIRP Downvision en Sonar, Wi-Fi, GPS en European Navionics Silver cartografie, incl CPT-DVS transducer
DRAGONFLY 7
E70320 Dragonfly-7 Pro 7″ Sonar GPS met ingebouwde DownVision™.Incl CPT-DVS spiegelmontagetransducer met 6 mtr kabel (zonder cartografie)
E70320-EU Dragonfly-7 Pro 7″ Sonar GPS met ingebouwde Down Vision & CPT-DVS spiegelmontage transducer, European Navionics Silver kaart
R70373 CPT-DV Transducer voor DF met gele transduceraansluiting
R70374 CPT-DVS Transducer, voor DF met groene transduceraansluiting
A80278 CPT-70 diepte/temp ThruHull CHIRP transducer met 10mtr kabel, kunststof, Dragonfly™.
A80349 CPT-80 diepte/temp ThruHull CHIRP transducer brons, cpl met HighSpeed fairingblok, 10 mtr kabel, Dragonfly™
A80366 Dragonfly 4 & 5 verzonken montageset
A80367 Dragonfly 4 & 5 afdekkap, indien verzonken gemonteerd
R70375 Dragonfly 4, 5 & 7 montagebeugel
A80371 Wi-Fish en Dragonfly 4 en 5 afdekkap, indien gemonteerd op bracket
A80347 Dragonfly-7 Pro 7″ verzonken montageset
A80348 Dragonfly-7 Pro 7″ afdekkap, indien verzonken gemonteerd
A80372 Dragonfly-7Pro afdekkap, indien gemonteerd op bracket
A80329 CPT-80/CPT-120 High Speed Fairing
A80312 CPT-DV / CPT-DVS verlengkabel 4mtr (voor GROENE/GELE vergrendelring)
A80207 Dragonfly CPT-60/100 Trolling motor montage
A80330 CPT-DV / CPT-DVS Trolling Motor beugel
R70439 CPT-DV / CPT-DVS beugel
A80332 Dragonfly 4,5,6 en 7 adapterkabel CPT-60,70 en 80 (voor GROENE/GELE vergrendelring)
A80331 Dragonfly 6 & 7 CPT-DV / CPT-DVS adapterkabel
R70376 Dragonfly 4, 5 & 7 Pro Voedingskabel, 1,5mtr

2019-01-10:
De Dragonfly wordt vervangen door de Element fishfinder. De Element heeft een eigen operating system (een uitgekleede versie van de Lighthouse3 en met makkelijk benaderbare menuitems) en de mogelijkheid om alle soorten onderwaterbeelden te tonen.

2018-10-05:
De enige versies nog in productie en leverbaar zijn de Dragonfly 4Pro, 5Pro en 7Pro. De andere versies zijn niet meer in productie.

2017-02-13:
Een nieuwe Dragonfly 7 PRO is er bij gekomen met een groter scherm. Er is alleen een PRO versie voor de 7 inch schermen.
(PRO betekent een interne GPS en kan je de fishfinder ook als kaartplotter gebruiken)

2017-03-03:
De Dragonfly Pro versie is heeft een interne GPS en is een kaartplotter die met een App vanaf mobiel kan worden benaderd. De M versie is ook een kaartplotter, maar kan niet met een App worden benaderd.

2015-06-27:
Kijk op de site van Navionics welke details te zien zijn op een Goldcard. Echt een aanrader hier kun je ‘live’ in de Navionics Gold kaart rondkijken:
http://www.navionics.com/en/webapp

2015-02-21:
De nieuwe Dragonfly kan nu ook CMAP navigatiekaarten lezen.

Nieuwe Raymarine dragonfly

De nieuwe Dragonfly fishfinders en Wi-Fish vormen de volgende generatie van de Dragonfly Sonar/GPS producten van  Raymarine. Deze nieuwe reeks maakt gebruik van de breedspectrum CHIRP sonartechnologie en biedt vissers daarmee foto-achtige beelden van de onderwaterwereld.

Cartografie:
De Raymarine Dragonfly PRO modellen zijn uitgevoerd met GPS en ondersteunen Navionics, C-MAP by Jeppesen of Raymarine LightHouse vector en raster cartografie.
Let op: de DV + DVS + WiFish hebben geen interne GPS!

Montage:
De nieuwe Dragonfly maakt gebruik van een nieuwe kogelscharnierende montagevoet, die zelfs met weinig ruimte genoegen neemt. Met deze voet kan je de fishfinder heel makkelijk loshalen en meenemen naar huis.

WiFish:
Samen met de nieuwe Dragonfly 4 en Dragonfly 5, introduceert Raymarine haar Wi-Fish™ black box draadloze sonar met CHIRP DownVision. Door gebruik te maken van de Raymarine Wi-Fish mobile app kunnen vissers het sonarbeeld zien, pauzeren, inzomen en opnemen, om zo een favoriete visstek (online) te kunnen delen met vrienden.

Verschillende sonar mogelijkheden:

 • DV: De Dragonfly DV fishfinder staat voor DownVision. Dit instrument maakt gebruik van breedspectrum CHIRP sonartechnologie. Hiermee is het mogelijk om het beeld onderwater scherp te krijgen en zo op het scherm te tonen dat het lijkt dat er een foto is gemaakt.
 • DVS: De Dragonfly DVS staat voor (DV) DownVision, de (S) voor Sonar. De Dragonfly 4 DVS en 5 DVS hebben de CHIRP sonar (fotobeeld) en het bekende kleuren beeld voor het makkelijk vinden van vis.
 • PRO: De Raymarine fishfinder PRO versie is de meest complete fishfinder met het beste onderwaterbeeld op dit moment. De PRO versie heeft als extra een kaartplotterfunctie. Dus kan je navigeren op een kaart. Alles wat de DV(S) heeft (CHIRP- en kleuren beeld) en de WiFish heeft de Dragonfly PRO ook. En kan ook met de Apps vanaf mobiel/ tablet werken.
 • M: De Raymarine Dragonfly M is op dit moment alleen te verkrijgen in de 5 inch uitvoering. De Dragonfly 5 M is geen fishfinder maar alleen een kaartplotter zonder fishfinder mogelijkheden. En kan niet met de Apps vanaf mobiel/tablet werken.
 • WiFish: Samen met de nieuwe Dragonfly 4 en Dragonfly 5, introduceert Raymarine haar Wi-Fish™ black box draadloze sonar met CHIRP DownVision.

Kijk hier voor meer informatie en een overzicht:
Raymarine-dragonfly4-dragonfly5-wi-fish-fishfinder-sonar

Overzicht van de Raymarine Dragonfly fishfinders

FAQ fishfinder dragonfly4 raymarineDragonfly 4
Raymarine Dragonfly 4 PRO C-MAP Europa
Productnummer: E70294-CEUR
Raymarine Dragonfly 4 PRO C-MAP ROW
Productnummer: E70294-CROW
 
DFAQ fishfinder dragonfly5 raymarineragonfly5
 
 
Oudere versies Dragonfly5:

Raymarine Dragonfly 5,7 GPS Fishfinder CHIRP DownVision sonar: E70226
Raymarine Dragonfly 5,7 GPS Fishfinder CHIRP (Small Gold EU): E70085-GD
Raymarine Dragonfly 5,7 GPS Fishfinder CHIRP sonar: E70085
Raymarine Dragonfly 5,7 GPS Fishfinder CHIRP (Small Silver EU): E70085-EU
Raymarine Dragonfly 5,7 GPS Fishfinder CHIRP sonar (ROW): E70085-RW

FAQ fishfinder dragonfly7 raymarineDragonfly7
Productnummer: E70320

FAQ Raymarine Dragonfly

Dragonfly dieptebeeld is niet goed

Tijdens mijn vakantie in Zweden deed hij het plotseling niet meer echter weet ik niet of het aan de dieptemeter ligt of aan de transducer. Kan deze worden opgestuurd en gerepareerd.

Jazeker wij kunnen alle Dragonfly instrumenten testen en kost bij Raymarine-shop 25 Euro inclusief BTW en weer terug sturen is dan 6,75.

Voordat je hem gaat opsturen kan je misschien eerst naar dit artikel kijken: Dragonfly dieptebeeld doet het niet meer

Wat is het verschil tussen PRO en niet PRO

De Raymarine Dragonfly PRO modellen zijn uitgevoerd met GPS en ondersteunen Navionics, C-MAP by Jeppesen of Raymarine LightHouse vector en raster cartografie.
Let op: de DV + DVS + WiFish hebben geen interne GPS!

De Raymarine fishfinder PRO versie is de meest complete fishfinder met het beste onderwaterbeeld. Alles wat de niet-PRO heeft, heeft de Dragonfly PRO ook. Er zit geen standaard kaart in het geheugen van de Dragonfly.

De Dragonfly7 is alleen in de PRO

Hoe lang garantie heb ik op de Dragonfly Fishfinder?

Dat is 1 jaar garantie (anders dus dan de 2 jaar van andere Raymarine producten).

Hoe werkt Raymarine dual channel sonar?

 • Beide kanalen gebruiken CHIRP technologie om de resolutie te verbeteren, zodat individuele doelen, zoals wrakken en vissen, duidelijk te zien zijn.
 • Beide kanalen pingen (sonar puls) gelijktijdig die geven een beeld van de structuur onder de boot. Onderling worden deze ping op afwisselend kanalen uitgezonden en ontvangen, waardoor de Draginfly fishfinder om effectief twee keer de pings en dus tweemaal de resolutie heeft.

Kun je netwerken met de dragonfly fishfinder

Dragonfly is een stand-alone unit en kan dus niet worden gekoppeld aan een ander product. Dus geen interfacing via: NMEA0183 , NMEA2000 , SeaTalkng , SeaTalkHS , RayNet , SeaTalk1 , Bluetooth en Wifi .

Wat is het stroomverbruik van de Dragonfly

8 Watt op volle sterkte, en ongeveer 4,5 Watt in de PowerSave-modus .

Zal de dragonfly fishfinder werken bij 24v

Nee, het apparaat is geschikt voor 12 V DC. (10.2 – 16.6vDC )

Welke zekering moet ik gebruiken voor het installeren van mijn Dragonfly

Een 5A zekering of een thermische stroomonderbreker met de zelfde waarde.

Hoe reset ik mijn Dragonfly als ik het menu-optie zie

 1. ( Met de unit uitgeschakeld ) Druk even op de uit-toets om aan te zetten , zodra je het “Dragonfly “-logo op het scherm ziet, houdt dan de toets ingedrukt.
 2. U ziet nu een reset menu pagina .
 3. Druk op de aan -toets om de gewenste optie ( 1 Reset FLOB en Bluetooth ) , Die het apparaat weer wordt teruggezet op de fabrieksinstellingen te selecteren.
 4. De eenheid wordt vervolgens afgeteld 7 seconden en doe de geselecteerde optie dan. Als je je gedachten hebt gewijzigd , drukt u op de -toets voordat de 7 seconden op is, totdat je naar de top van het menu zonder aftellen.

Zorg ervoor dat u een back -up van alle Waypoints / Tracks / gebruikersinstellingen die u wilt bewaren op een externe mSD kaart zet, vóór het uitvoeren van de reset. U zult niet in staat zijn om ze achteraf te herstellen.

Waar kan ik de nieuwste handleiding en sjablonen voor Dragonfly vinden

Deze bevinden zich in de handleiding van de dragonfly fishfinder, kopieer deze link: http://www.raymarine.co.uk/software

Hoe kan ik de software van de Dragonfly updaten

De software kan worden bijgewerkt via de MicroSD-sleuf van de kaartlezer, en de updates zullen beschikbaar zijn voor download op de website. Gebruik nooit de SDkaart met navigatie er op, koop een lege.

Waar vind ik de meest recente software voor mijn Dragonfly

U kunt hier de nieuwste software hier downloaden:
http://www.raymarine.co.uk/view/?id=9512
(en koop een lege uSD kaart, niet de Navigatie-kaart gebruiken)

Raymarine Dragonfly GPS Fishfinder met interne CHIRP sonar E70085 E70085-GDSONAR van de Dragonfly fisfinder


Hoe diep kan de sonar van de Dragonfly gaan

Het dieptebereik van de dragonfly fishfinder wordt vermeld als 600 voet (183m), maar dit is afhankelijk van vele factoren, waaronder het type water (zoet of zout), de helderheid (thermoclines en beluchting), de onderste hardheid (harder bodems produceren sterkere rendementen) en de snelheid van de boot en installatie. Tests tot nu toe is gebleken dat in de typische zoet water condities diepten van meer dan 700ft (213m) op beide kanalen kan worden bereikt, terwijl het zoute water tests hebben aangetoond diepten van meer dan 890ft (271m) voor de sirene kanaal en groter dan 360ft (110m ) voor de DownVision worden bereikt.

Wat is de minimale diepte van de SONAR

2 voet (0,6 m) is het absolute minimum.

Waarom komt de diepte niet overeen met de DownVision foto

Als in dual channel modus de diepte gelezen heeft de sonarmodule een bredere sonar-beam-bundel dan het DownVision kanaal. Een snel veranderende diepte zal in de sonar-beam langer blijven dan de DownVision, dus een ander beeld en zal daarom verschillend diepteprofiel produceren.

Kan de sonar interfereren met andere sonar-ontvangers

Raymarine Dragonfly fishfinder sonarbeeld E70085Ja, het is mogelijk dat er storingen worden veroorzaakt als er andere SONAR CHIRP met dezelfde frequenties en spectrum in de buurt zijn, dat is bij alle fishfinder / sonarsystemen het geval.

Kun je de sonar transmitter uit zetten

Ja, kunt u de sonar ping (sonar puls), die te vinden is onder de menu-knop uit schakelen.

Hoe snel kan ik gaan met Down Vision

Het systeem is tot 45 knopen getest, maar de SONAR prestaties zijn sterk afhankelijk van de installatie.

CHIRP sonars zijn erg duur, maakt Dragonfly echt gebruiken chrip

Ja. Beide kanalen gebruiken CHIRP signalen die uitzonderlijk hoge resolutie en lage ruis produceert. En de dragonfly fishfinder kan hierdoor de vis onder het schip duidelijk laten zien.

Is het CPT60 transducer een echte breedband transducer

Ja. Beide elementen in de transducer kunne CHIRP signalen ondersteunen en hebben ook de lage karakteristieke van breedband transducers, die in zeer ondiep water werken en hoge resolutie maakt op het scherm.

Waarom krijg ik lijnen parallel en dicht bij het wateroppervlak

Dit is waarschijnlijk vanwege reflecties van voorwerpen dicht bij de transducer, zoals de schroef. Beide sonar stralen (beams) zijn zeer breed dus op de juiste plaats zetten tijdens de installatie (zie de installatiehandleiding).

Mijn foto’s hebben niet de helderheid die ik verwachtten

Voor de beste beeldkwaliteit is het belangrijk om de boot zo weinig mogelijk te bewegen.


KAARTPLOTTER DragonflyWelke gegevens kan ik zien met een meegeleverde CMAP EU

Je kan kiezen voor een CMAP kaart (of een Navionics). Dit zijn kustlijn kaarten en zijn iets voordeliger dan een volledige kaart. De dekking van deze kaart is hier te vinden:
http://www.raymarine.com/view/?id=11440&collectionid=158&col=11433
Je moet deze kaart zelf activeren op deze site:
(Alleen Microsoft op dit moment, Apple gaat nog niet 20150727)
http://c-map.jeppesen.com/raymarine/

Navionics cartografie Micro SD 46XG Europa RaymarineWil je vrijheid, kies dan een Dragonfly fishfinder zonder kaart, en koop een volledige kaart, bijvoorbeeld een Navionics Goldcard. Dit is duurder, maar je hebt dan altijd de alle gegevens van een heel groot gebied van Europa met de binnen wateren.

Bijvoorbeeld:
Raymarine Dragonfly 5,7 GPS Fishfinder CHIRP DownVision sonar: E70226Dit

Kan ik de Dragonfly gebruiken zonder kaart

Nee, als er geen navigatiekaart in het SD-slot zit, dan is het scherm helemaal leeg. Je kan er dan niet mee navigeren. 20150727

Kan ik waypoints en tracks op nemen

Raymarine Dragonfly fishfinder kaartplotter sonarbeeld E70085Ja, je kan waypoints en opnemen Tracks creëren. Deze kunnen ook worden opgeslagen op een MicroSD-kaart voor back-up.

Moet ik een micro SD kaart gebruiken

Als je waypoint en tracks wilt opslaan, dan is er niet per sé een micro SD (uSD) geheugenkaartje nodig.

Je kan ook zonder een uSD (microSD) kaartje de waypoints en tracks opslaan. De opslag is beperkt. Vooral bij het opslaan van tracks kan hij wel eens vol raken.

Elk uSD (microSD) kaartje kan je gebruiken. Omdat deze niet veel kosten adviseren wij de snelle aan te schaffen. Bijvoorbeeld een Class 10. Pas een beetje op voor de hele goedkope uSD kaartjes, die kunnen wel eens niet de capaciteit hebben waarvoor ze worden aangeboden.

Welke cartografie ondersteunend de kaartplotter

Dragonfly ondersteunt de volgende navigatiekaarten van Navionics: Silver, Gold, Gold + en Hotmaps.

Heeft het apparaat te ondersteunen bathymetrische kaarten

2015-04-15: Nee, is er geen ondersteuning / weer Bathymetrische charts.
2015-07-27: Tip: Sinds kort is dit wel mogelijk via deze APP van Navionics: Boating app, je hebt dit beeld niet op het scherm van de Fishfinder, maar wel op je tablet/mobiel,

Kan ik Routes maken

Raymarine Dragonfly ondersteunt alleen waypoints en tracks. Er is geen route functie.


Wi-Fish van Dragonfly


Welke beelden toont de WiFish

De Wi-Fish app toont alleen de DownVision beelden. Dus de fotoachtige beelden.

Tip: Navionics ondersteunt sinds kort de Dragonfly 4 & 5 Pro en Wi-Fish met haar boating app waarmee zowel kaarten als sonar en DV getoond kunnen worden. Erg gaaf!
Je hebt deze APP nodig van Navionics: Boating app

Kijk hier eens: http://www.navionics.com/en/sonarcharts-live

Dus gebruik de app van Navionics, een WiFish (of andere Dragonfly), en je helpt iedereen met nieuwe gegevens én je krijgt zelf de meest recente kaartgegevens.

 Fishfinder dragonfly Raymarine kaartgegevens zelf opnemen

Links: gegevens die op een navigatiekaart te zien zijn.
Rechts: gegevens na een geupdated Sonar kaart

Hoe ver gaat de WiFi van de Dragonfly Wi-Fish

Wat is het bereik van de Dragonfly Wi-Fish fishfinder… De afstand hangt net zoals thuis af van het zichtveld. Op een voerbootje is het zichtveld bijna zonder obstakels. Hierdoor zal je de maximale afstand kunnen halen van rond de 100 meter.

In een vissersboot zal er al iets meer verstoring zijn en zal de afstand anders worden. Vergeet niet dat de WiFi van jouw mobieltje ook belangrijk is voor het bereik. Welke mobieltjes de beste WiFi hebben daar kan ik echt geen antwoord op geven, er zijn heel veel soorten mobieltjes, maar misschien 2 producenten van de WiFi module in de mobiele telefoon…


ACCESSOIRES voor de Dragonfly fishfinderIs er een voedingskabel voor de Pro

Raymarine R70376 voedingskabel voor dragonfly 5M kaartplotterBij alle Dragonfly fishfinders is de voedings-en transducerkabel 1 geheel. Dus is de voedingskabel meteen de kabel naar de transducer. Omdat de Dragonfly 5M de vreemde eend in de bijt was en geen fishfinder maar enkel een kaartplotter is, is daar een aparte voedingskabel voor gemaakt. Dit is de Raymarine Dragonfly 5M Voedingskabel 1,5 meter met bestelnummer R70376.

Maar deze kabel kan ook op alle andere Dragonfly Pro modellen (met groene draai-connector) en dus eigenlijk alleen zinvol is om apparaat als demo te gebruiken.

Deze kabel wordt gebruikt als je de Dragonfly mee neemt naar huis om thuis de waypoints / routes / visstekjes te bewerken.

Dus moet de voedingskabel van de Dragonfly vervangen worden, dan moet ook de transducer worden vervangen want dat is 1 geheel…

Is er een door de romp transducer

Voorheen was er alleen een spiegel Mount Diepte / Temperatuur transducer beschikbaar. Maar sinds november 2013 zijn er ook throuhull (door de romp) gevers te krijgen.

Hoe lang is de transducer kabel

raymarine CPT 70 diepte temp brons thruhull chirp transducer directe aansluiting a68 a78 cp100 A80271De transducer heeft een 6 meter kabel, die kan worden uitgebreid met een 4m verlengstuk accessoire kabel.

Is er een verlengsnoer

Ja, 4m lengte: Raymarine Dragonfly transducer verlengkabel 4 meter: A80224
Let er op dat je de juiste connector kiest. Er zijn 3 kleuren connectoren. De eerdere modellen hebben een groene of gele connector, en de latere hebben  een rode connector. De groene en de rode connectoren zijn niet uitwisselbaar met elkaar.

Raymarine CPT-DV CPT-DVS verlengkabel 4m
 

Productnummer: A80312

Raymarine CPT-DV / CPT-DVS verlengkabel 4 meter (alleen voor GROENE/GELE vergrendeler).

Raymarine Dragonfly transducer verlengkabel 4 meter
 

Productnummer: A80224

Raymarine Dragonfly transducer verlengkabel 4 meter.

Kan ik de transducer op een trolling motor monteren

A80207 is beschikbaar zijn voor alle versies van Minn Kota en Motor Guide trolling motoren.
Raymarine Dragonfly CPT-60/100 DT CU TR Chirp Transducer: A80207

Hoe kan ik voorkomen dat mijn kick-up beugel te gemakkelijk gaat

Pas de ‘Kick-up Bijstelschroef ” aan op de transducer waardoor deze beter bestand tegen de krachten op de beugel.

Is een zonnekap beschikbaar

Ja, Raymarine Dragonfly afdekkap: R70134. Alleen voor deze 5.7, voor de anderen zijn er geen kappen

Raymarine afdekkap Dragonfly 5,7
Productnummer: R70134

Kan ik een tas voor mijn Dragonfly kopen

Ja, Raymarine Dragonfly draagtas: A80206

Kan ik flushmount/Schotmontage gebruiken

Ja, kunt u de “Surface Mount Adapter” kit te bestellen.
Raymarine Dragonfly verzonken montageset: A80223

Hoe kan ik de software updaten

De software kan worden bijgewerkt via de MicroSD-sleuf van de kaartlezer, en de updates zullen beschikbaar zijn voor download op de website als ze worden vrijgelaten.

Wat is de maximale geheugenkaart

Elke MicroSDHC-geheugenkaart tot 32GB.

FAQ vragen

Q: Ik heb een kleine 3 a 4 jaar geleden een dragonfly 4 voor mijn verjaardag gehad.

Ik gebruik deze ook intensief, alleen zie ik dat sommige mensen en downscan en sonar en GPS hebben.

Nu kan ik nergens in mijn menu vinden hoe ik een waypoint kan maken. En als ik die versie bv niet heb. Is er dan een extention kit voor dat ik mijne kan upgraden dat ik al deze mogelijkheden heb?

A: de DF4 heeft geen interne GPS en is alleen een fishfinder. Deze is niet te uprgaden naar een versie met GPS/kaartplotter, sorry.

Op pagina 16 in de handleiding is te zien wat de functies zijn van de verschillende Dragonfly.

Dragonfly-4, Dragonfly-5, Dragonfly-7 en Wi-Fish Installatie -en bedieningsvoorschriften 81358-3-NL.pdf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × five =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.