Raymarine ST30 instrument beslaat

Kan ik Autohelm ST30 bidata instrument vervangen met een Raymarine ST40Ik heb een ST30 waarvan het display beslaat, kan dit verholpen worden en hoe en door wie?


Onderdelen voor de ST30 worden niet meer gemaakt en zijn heel moeilijk te krijgen (eigenlijk niet meer). Misschien kan een servicepunt van Raymarine je hier mee helpen.

Tip:
Het kan zijn dat het doorzichtige scherm niet meer waterdicht is. Het doorzichtige scherm is vastgelijmd op de zwarte behuizing (fascia). Je kan zelf eens proberen om de kleine naad tussen het doorzichtige scherm en de fascia met lijm waterdicht te maken. Pas op voor superlijm, dat heeft de nijging om witte vlekken op het doorzichtige plastic te maken, ook als er geen lijm op zit.

Tip:
Op de achterkant van het display moet een klein gaatje zitten om een beetje condens weg te krijgen. Als je zeker weet dat er geen water achter op het instrument komt, zou je kunnen overwegen om een extra gat in de behuizing te maken. Maar boor niet door de printplaat. Schroef de behuizing even los, en boor dan van binnen naar buiten.

 

Raymarine i40 BiData achterkant aansluiting backDe vervanger van de ST30 instrumenten zijn de ST40 instrumenten. De Raymarine ST40 instrumenten zijn inmiddels ook niet meer in productie. De vervanger van de St40 instrumenten zijn de i40 instrumenten. Deze instrumenten hebben het voordeel dat zij nog steeds gebruik maken ven het oude SeaTalk netwerk, dus makkelijk uit te wisselen met de ST30 en St40 instrumenten.

Raymarine i40 instrumenten overzicht

Raymarine i40 instrumenten overzicht