Wat is SeaTalk HS High Speed netwerk

Wat is het Raymarine SeaTalk HS of wel High Speed netwerk. Dit Raymarine SeaTalk HS netwerk wordt voornamelijk gebruikt om veel gegevens te versturen. Dit zijn meestal beelden van Raymarine plotters naar elkaar of beelden van een fishfinder naar een plotter. Met het Raymarine SeaTalk HS netwerk  kan je 2 dingen doen:

 1. Raymarine instrumenten met elkaar verbinden
 2. Raymarine transucers en Radar antennes aansluiten

Hoe ziet het Raymarine SeaTalk HS High Speed er uit

Raymarine SeaTalkHS high speed netwerk kabel verschillende lengtesDe bekabeling is gewoon standaard UTP (CAT5) netwerkkabel. De zelfde die gebruikt wordt voor het netwerk thuis. Er zijn speciale kabels voor de Raymarine C-serie en Raymarine E-serie, deze hebben een rubberen afdichting. Voor de G-serie zijn de standaard netwerkkabels te gebruiken.
De snelheid van het het Raymarine SeaTalk HS is 100 Megabit. Om meerdere apparaten aan te sluiten is een (gewone) switch of hub nodig. Er wordt standaard een Raymarine SeaTalk 1.5 meter geleverd bij een Raymarine E80 and Raymarine E120 display.

Apparatuur aansluiten op een Raymarine SeaTalk HS netwerk

Er zijn 2 mogelijkheden om apparaten aan te sluiten

 1. Twee Raymarine SeaTalk HS apparaten aansluiten
 2. Meer dan twee Raymarine SeaTalk HS apparaten aansluiten

Raymarine seatalkHS apparaten aansluiten met eencrossover couplerBij twee Raymarine SeaTalk HS apparaten kan je gebruik maken van een crosscable kabel of je maak gebruik van de Raymarne SeaTalkHS Crossover coupler.

Dit komt vaak voor als je bijvoorbeeld een Raymarine HD radar antenne op een Raymarine plotter wilt aansluiten. Dan heb je genoeg aan een crosscable of een Raymarne SeaTalkHS Crossover coupler, deze heeft productnummer en prijs: E55060

Raymarine SeaTalkHS high speed voorbeeld schema aansluitenBij meer dan twee Raymarine SeaTalk HS apparaten moet je gebruik maken van een Raymarine SeaTalkHS netwerk switch (Hub). Raymarine SeaTalkHS netwerk switch (Hub) heeft bestelnummer en prijs: E55058. En ja ook hier geldt: dit is een standaard UTP netwerkswitch die je thuis ook hebt staan.

Voorbeeld van een Raymarine SeaTalk HS High Speed netwerk

In dit plaatje is een Raymarine E-serie netwerk afgebeeld. Hier zie je dat de Radar antenne nog op het de Raymarine E-serie display moet worden aangesloten. Bij het Raymarine E7 Multifunctioneel display hoeft ook dat niet meer. Ook de Radar komt op het Raymarine SeaTalk HS High Speed netwerk.

Raymarine Seatalk HS high speed netwerk voorbeeld aansluiten

Producten van het Raymarine SeaTalk HS High Speed netwerk

 • Raymarine SeaTalkHS netwerk switch (Hub) heeft bestelnummer: E55058
 • Raymarine SeaTalkHS Crossover coupler heeft bestelnummer: E55060
 • SeaTalkHS netwerk kabel 1.5 meter heeft bestelnummer: E55049
 • SeaTalkHS netwerk kabel 5 meter heeft bestelnummer: E55050
 • SeaTalkHS netwerk kabel 10 meter heeft bestelnummer: E55051
 • SeaTalkHS netwerk kabel 20 meter heeft bestelnummer: E55052

Overzicht van alle SeaTalkNG (STNG) netwerkonderdelen: https://www.raymarine-shop.nl/producten/netwerk/netwerk-seatalkhs