Welke Raymarine ST40 kan ik gebruiken en welke gever

Raymarine ST40 Bidata systeem ThruHullVraag: Kunt u mij advies geven voor een dieptemeter voor mijn consoleboot. Ik ben op zoek naar een systeem waarbij er geen gat in de romp wordt gemaakt. De ST40 vind ik er goed uitzien. Welke transducer beveelt u aan? Op welke manier kan ik de display monteren, is zuignap montage mogelijk?

Antwoord: Je kan er voor kiezen om een Raymarine St40 Bidata te nemen, je hebt dan de snelheid, diepte en watertemperatuur op 1 instrument.

De Raymarine ST40 bidata is een prima instrument. Hij is compact en geeft snelheid (log, trip), diepte (alarmen) en temperatuur weer. Niet lang geleden heb ik dit zelfde instrument in de stuurstand geplaatst om de reden dat er niet veel plaats is.

Een zuignap oplossing heeft Raymarine niet, wel een desktop montage.

 ST40 desktop montagebeugel

Raymarine ST40 desktop montage opbouw E25024De Raymarine ST40 desktop montagebeugel kan worden gebruikt om het instrument op een vlakke ondergrond te monteren. Deze montagebeugel heeft bestelnummer en prijs: E25024

Ik neem aan dat het een open boot is. Ivm diefstal zou ik zelf toch het instrument vast in de boot willen hebben. Maar dat is mijn mening.

Gevers kiezen voor de Raymarine ST40 Bidata

Voor de gevers zou ik toch kiezen voor de door-de-romp montage. Het is een kleine ingreep, een jachtwerf zou (eventueel alleen) de gevers binnen een uur kunnen plaatsen. Zelf doen is mogelijk, maar bij twijfel toch even bij een werf langs.

ST40 Bidata ThruHull

Raymarine ST40 Bidata systeem ThruHullDit is een komplete set, instrument met gevers. De Raymarine ST40 Bidata is compact en toont alle gegevens van de ST40 Depth en ST40 Log op een 7-segment scherm van 27×17 mm . De ST40 Bidata toont onafhankelijk log gegevens, ondiepte- en ankeralarmen en temperatuur informatie. Zoals met alle ST40 schermen heeft de ST40 Bidata extra grote karakters en een scherp LCD display die in alle lichtcondities goed afleesbaar is. Dit instrument is volledig te integreren met andere ST navigatie-instrumenten via de SeaTalk communicatiebus mochten die aanwezig zijn.
Het Raymarine ST40 Bidata systeem heeft bestelnummer: E22039

Installeer dit instrument, stel een diepetealarm in met een marge en je kan lekker varen met de gegevens van de diepte en snelheid.
Unboxing Raymarine ST40 Bidata display E22039

ST40 Bidata Transom System

Raymarine bidata transom spiegelmontage system met gever E22054Een andere oplossing is transom montage. Je krijgt de Raymarine St40 bidata en een gever (1x) wordt aan de spiegel gemonteerd. Het voordeel is dat er maar 1 gever nodig is voor de diepte, snelheid en temperatuur. Maar de kabel van de gever moet toch naar het instrument. Deze kabels wegwerken is erg lastig op de spiegel. Reken op langere levertijd voor deze transom montage.

Speciaal voor de gene die geen gaten in de romp willen of simpelweg geen ruimte hebben, is er de ST40 Speed Transom beschikbaar. De sensor is demontabel en wordt met een hek-montage in het water gehangen.
Het Raymarine ST40 Bidata transom systeem heeft bestelnummer: E22054